Η μαμά μου θυμώνει όταν ακολουθεί μια συνταγή που δεν είναι αρκετά αναλυτική και δεν της πετυχαίνει και πετάει τα υλικά. Οπότε, έχοντας στο μυαλό τη θυμωμένη μαμά, θα σας δώσω αυτή τη συνταγή αναφέροντας κάθε πιθανή λεπτομέρεια που μπορεί να πάει στραβά, αν και είναι πανεύκολη.
Για το μπανανοπαγωτάκι μας χρειάζονται μόνο 2 υλικά:
2 μπανάνες Κρήτης - κομμένες σε κομμάτια και έχοντας μείνει στην κατάψυξη για ένα βράδυ
λίγο φυτικό γάλα, περίπου μισή κούπα
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα παγωμένα κομμάτια μπανάνας μαζί με πολύ λίγο γάλα. Συμπληρώνουμε περισσότερο γάλα, μόνο αν οι μπανάνες δυσκολεύονται να ανακατευτούν. Όταν ξεκινήσουν να ανακατεύονται με ευκολία, δεν χρειάζεται άλλο γάλα. Και μόλις ομοιογενοποιηθούν, είναι έτοιμο!
Τι μπορεί να πάει στραβά:
1. Ένα καλό μπλέντερ θα μας κάνει τη ζωή εύκολη. Αντίθετα, ένα μέτριο, θα μας δυσκολέψει και θα πρέπει να σταματάμε τη μείξη και να ανακατεύουμε τις μπανάνες με ένα κουτάλι, μέχρι να καταφέρουν να πολτοποιηθούν. Σε όσο πιο μικρά κομμάτια τις κόψουμε πριν τις βάλουμε στην κατάψυξη, τόσο πιο εύκολα θα ανακατευτούν μετά.
2. Εάν θέλουμε να το συνοδεύσουμε με γαρνιτούρα από πάνω, δηλαδή με κομμάτια φρούτων, ξηρούς καρπούς ή σπόρους, καλό θα ήταν να τα έχουμε εύκαιρα πριν φτιάξουμε το μπανανοπαγωτάκι. Αφού το φτιάξουμε, ξεκινά γρήγορα να λιώνει, και μπορεί να έχει λιώσει αρκετά μέχρι να κόψουμε τα φρούτα που θα του βάλουμε από πάνω.
3. Κάποιοι ετοιμάζουν την ίδια συνταγή σε μεγαλύτερη ποσότητα και τη βάζουν ξανά στην κατάψυξη, σαν κανονικό παγωτό. Εμένα δεν μου αρέσει η υφή που αποκτά όταν το μπανανοπαγωτό μπαίνει στην κατάψυξη, οπότε προτιμώ να το καταναλώνω κατευθείαν.
Σήμερα, στο δικό μου μπανανοπαγωτάκι, πρόσθεσα στο μπλέντερ και παγωμένα κόκκινα φρούτα και κακάο. Μπορείτε κι εσείς να προσθέσετε όποια επιπλέον γεύση σας αρέσει, όπως ακριβώς θα κάναμε και με ένα smoothie.
Και τέλος, από πάνω έχω βάλει παπαρουνόσπορο, λιναρόσπορο, ταχίνι, λίγη μελάσα και λουλούδια της @olympusfields από το @4seasonsbio.
Comments